1 Kasım 2010 Pazartesi

gülümsek mim

çok sevgili, sayın 8ex-en8  mim'leme için teşekkürlerimi iletiyorum.bu benim ikinci mim'lenişim ve evet mimlenmek güzeldir yani güzel.Öncelikle yazmak için geceyi bekledim. karanlıkta battaniye' ye sarılı, hafif üşümekli olup birşeyler yazmak çok eğlenceli :) mim konumuz keyifli, pek hoş bir hal olmuş mim ismine layık :)
mim konusu;
Kitaplığınızın karşına geçin. Gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin. Şimdi gözlerinizi açın. Bir kitap seçmiş durumdasınız. O kitabı satın aldığınız yada hediye gelmişte olabilir anı hatırlamaya çalışın. İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın. Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin. Evet, ne güzel bir koku bu! 55. sayfayı bulun. Sayfayı tekrar okuyun. Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın. Daha sonra siz de arkadaşlarınızdan üç tanesine cevaplaması için gönderin.
Mim Kuralları:
- Mimlenenler mimi cevaplamak zorundadırlar, mim bozulamaz.
- Mimin bozulması teklif dahi edilemez.
- Mim yalnızca 3 kişiye gönderilebilir.
- Karşılıklı mimlemeler yasaktır.
- Mim, her bir blog için sadece bir kez cevaplanabilir.
- Mim kurallarının ilk 6 maddesi değiştirilemez. 
ben ve mim, baş başa
oturduğum yerden gözlerimi kapatıp, güzel bir nefes alıp, elimi arka taraftaki üst üste dizili kitaplara doğru yolladım ve tuttum birini..
okul çıkışlarımın yol üstü kitapçısında çalışan hoş adamdan bi doğum günü hediyesi bu kitap. arkadaşım kamuran, kamur :) okuldayken ders aralarında okuduğumu hatırlıyorum.kitap kısa bölümlerden oluşuyor.

bu, GEL ZAMAN... GİT ZAMAN adlı bölüm 14
55. sayfadan bir paragraf;
''kaybettik zamanı, izini toza kaptırdık. Dünde bıraktık onu, unuttuk kendimizi bugün. Ahmak avlayan malihülyaları eliyoruz şimdi. Badem helvasına sarımsak eziyor, ateşi pamuğa düşürüyoruz.''

''Ayine''  İskender Pala

mimlenenler;

9 yorum:

  1. Sanki sırlı bi yazı gibi gelio insana dimi :)

    YanıtlaSil
  2. çok saol bitanem..mimlere zaman ayırıcam en kısa zzamanda:)

    YanıtlaSil
  3. İskender Pala.. Ne çok severim. Ama okumadım bu kitabı, merak ettim

    YanıtlaSil
  4. kendimce; peki :)

    francesca mckennitt; tam okunmalık :)

    YanıtlaSil
  5. İskender Pala benim kadim dostum ve arkadaşımdır. Bbirlikte çalışmıştık Yeni Devir gazetesinde. (Yıl 1979) Berhudar onun anılmaksından.

    YanıtlaSil
  6. Hep derim hızlı okuma erbabıyım ve okumayı çok severim. Son bir yıldır fentezi ve kurgusal kitaplar(elfler orclar vs) okuyorum 2 gündür vedat türkali ''bir gün tek başına'' adlı kitabını okuyorum. çok önerdiler ama bakalım nasıl bitecek. (yarın akşama biter :D)

    ''Ayine'' de bir göz atma zamanı gelmiştir.

    Bu mim konusu harika gerçekten ve kim bulduysa tebrik etmek lazım.

    Ayrıca bana bu mimi yollaman, benim için büyük gurur kaynağıdır. Çok teşekkür ederim en kısa zamanda geri dönüş yapacağım.
    Hoş pek fazla yazı yazamıyorum ama notumu aldım.

    YanıtlaSil
  7. Profösör; O zaman çok selamlar kendisine.
    Yazdıklarını anlamak, anlayabilmeye çalışmak çok güzel.Hem çalışma fırsatınız olmuş hem de arkadaşlık kurulmuş aranızda.Bu çok değerli..

    Telekinesis; ''bir gün tek başına'' adıyla merak uyandırıcı.Bitince özet geçersin :)
    ''Ayine'' ayna demek, sanırım kitapta bundan bahsediyor.Yani kendimizi, kendimizden parçalar görmek aynada.(benim algıladığım) :)
    ve seni mimlemek gerçekten içimden geldi :)

    YanıtlaSil